Trænger du til et grin? Walk This Way!

September 6, 2016
Posted in Newsroom
September 6, 2016 PRNordic
Oplev franske filmperler nemt online – Walk This Way udgiver sin fjerde samling af franske komedier den 6. september 2016
Fjerde samling i 2016 fra Walk This Way er lige rundt om hjørnet. Walk This Way udgiver film på platforme som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné m.fl., og har sammensat en ny serie i sit komedieudvalg, Franske komedier. Serien med nogle af de sjoveste mainstreamfilm, der sidste år var dedikeret til franske komedier, med billetslugere som The Gilded Cage og Superchondriac, vil være Guds gave til seere, der ønsker at glemme deres problemer og bare hygge sig, når de vender tilbage fra sommerferien. 
 
Franske komedier er stadig den vigtigste bestanddel i dette års valg. Mellem venner af den berømte franske komiker Olivier Baroux skildrer venskabet mellem 60-årige Richard, Gilles og Philippe, der sættes på prøve under et krydstogt til Korsika med deres partnere – det dårlige vejr og de enkelte pars problemer bringer nogle sandheder frem i lyset i en hvirvelvind af jalousi, latter, sorg og tilståelser. En velskrevet crowdpleaser med Daniel Auteuil i spidsen, der bliver tilgængelig i Danmark, Finland, Irland, Italien, Holland, Norge, Polen, Sverige og Storbritannien. 
 
wtw-papa-ou-maman.jpg
Foto: Far eller mor (Papa ou maman), Martin Bourboulon
 
En af de seneste års store succeser ved de franske billetluger de seneste år i Frankrig, Far eller mor af Martin Bourboulon, fortæller historien om et succesfuld par, privat og professionelt… indtil de beslutter at lade sig skille på nøjagtigt det tidspunkt, hvor de begge modtager den forfremmelse, de har altid drømt om, og deres liv sammen bliver til et mareridt. Filmen er skrevet af Matthieu Delaporte og Alexandre de La Patellière (kendt for deres hit Det er bare et navn), har stjerner som Marina Fois og Laurent Laffite på rollelisten og tilbyder et twist på den sædvanlige familiefilm. Den bliver tilgængelig i Tjekkiet, Danmark, Finland, Irland, Italien, Norge, Polen og Sverige. 
 
ParisAToutPrix.jpg
Foto: Paris for enhver pris (Paris à tout prix), Reem Kherici
 
En forfriskende overraskelse af en film om indvandring er Paris for enhver pris af instruktøren og skuespilleren Reem Kherici. Filmen følger en ung kvinde (instruktøren) i et liv, de fleste drømmer om: hun er smuk, intelligent, velhavende, og har et godt arbejde. Men en nat, efter et uventet problem, bliver hun deporteret tilbage til sit hjemland, Marokko, hvor hun desperat forsøger at finde en vej ud – selvom det betyder, at hun er nødt til at genoprette forbindelse med sin familie, som hun undgået i mange år. En feelgood-film, der bliver tilgængelig i Tjekkiet, Danmark, Finland, Irland, Norge, Polen, Sverige og Storbritannien. 
 
Et andet interessant emne tackles i Jacky i kvindernes kongerige af den franske filmskaber Riad Sattouf. Filmen er en satirisk og burlesk Monty Python-agtig fantasi, der forestiller et matriarkalsk samfund, hvor kvinderne har magten, mens mænd bærer slør og udfører huslige pligter. Jacky, en dejlig ung mand, der drømmer om at gifte sig med obersten, må kæmpe som Askepot for at realisere sine drømme. Vincent LacosteCharlotte Gainsbourg og de berømte instruktørskuespillere Michel Hazanavicius og Noémie Lvovsky spiller med i filmen, som seere fra Danmark, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien for mulighed for at se.
 
En fransk udgave af slackerkomedien? Led ikke længere end Fri og afslappet, instrueret af Benjamin Guedj, hvor en doven ung mand kun har én ambition i livet: At lave ingenting, se alt fra sin sofa og ikke leve sit liv, men overveje det. Hans kamp for at beholde sin livsstil udfordres af hans to bofæller, der arbejder i praktikjobs og småjobs. Komedien, som har Felix Moati og stjernefrøet Charlotte Le Bon i hovedrollerne, bliver tilgængelig for seere i Østrig, Danmark, Tyskland, Irland, Italien, Norge, Sverige og Storbritannien. 

Ikke alle komedie kommer dog fra Frankrig. Den tyske filmskaber Ralf Huettners Fortabt i Sibirien handler om en genert logistiker på et tysk postordrefirma, der bliver sendt til Kemerovo i Sibirien af sin chef for at gennemføre et tysk workflow-system i et russisk datterselskab. En bittersød komedie om at finde sig selv i et (meget) fjerntliggende sted, som bliver tilgængelig i Belgien, Danmark, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige og Storbritannien. 
 
Nordisk humor er også værd at værne om: Finske Vejen nordpå af veteraninstruktøren Mika Kaurismäki er en bittersød historie om faderskab. En far, der har været fraværende i 30 år af sin søns liv vender tilbage og forsøger at opbygge et tættere forhold til ham på en tur nordpå. Men den finske Gérard Depardieu, Vesa-Matti Loiri, i hovedholden er filmen et must see for fans af skandinavisk (kold) humor. Den bliver tilgængelig i Østrig, Danmark, Frankrig, Tyskland, Irland, Portugal og Storbritannien. 
 
wtw-mr-kaplan.jpg
Foto: Hr. Kaplan (Mr. Kaplan), Álvaro Brechner
 
Sidst men ikke mindst er en komedie endnu længere væk fra. Fra den anden side af det sydlige Atlanterhav kommer Hr. Kaplan af den uruguayanske filmskaber Álvaro Brechner. En mørk og filosofisk komedie om ældre uden sag, der blev udvalgt til en række internationale filmfestivaler og har vundet flere priser i hjemlandet. Historien om Jacob Kaplan, en 76-årig, der flygtede fra Europa til Uruguay under Anden Verdenskrig og bliver overbevist om, at han har fundet en nazist i skjul og planlægger at afsløre ham, destillerer mesterligt en potent blanding af følelsesmæssig dybde og deadpan-komedie. Filmen bliver tilgængelig i Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Italien, Luxembourg, Holland, Norge, og Sverige. 
 
Kommende samlinger bliver snart afsløret!
Walk This Way samler og promoverer film, der bliver udgivet direkte på VOD i EU. Andet oplag er støttet af Europa-Kommissionen og udgives i partnerskab med de centrale salgsagenter Autlook Film Sales, Gaumont, Pathé, Films Boutique, Films Distribution, Memento Film International, The Yellow Affair, Beta Cinema, Celluloid Dreams, New Europe Film Sales og The Match Factory. I sit andet oplag distribuerer Walk This Way 50 film i over 15 lande, hvilket kræver en udarbejdelse af 400 sæt undertekster. Hver film bliver tilgængelig i gennemsnitligt otte lande på globale platforme (iTunes, Google Play, Amazon, Sony, XboX) samt førende lokale platforme som Tf1, Universciné, Filmin and Flimit.