Anki Julkisti Cozmon Saapuvaan Suomeen Syyskuussa 2017

June 6, 2017
Posted in Newsroom
June 6, 2017 PRNordic

 Anki, robotiikka- ja tekoäly-yhtiö ilmoitti tänään, että sen kriitikkojen ylistämä Yhdysvaltain lomahitti, Cozmo, julkaistaan Suomessa syyskuussa 2017. Cozmo on Yhdysvaltain joulukauden toiseksi parhaiten myynyt premium-lelu* ja yksi hienostuneimmista tällä hetkellä saatavilla olevista kuluttajaroboteista. Sen on kehittänyt akateemisesti koulutettujen robotiikan tutkijoiden, maailmanluokan animaattorien ja tunnettujen pelinkehittäjien tiimi. Cozmo on ihastuttava, mutta myös hieman ilkikurinen. Hän on aito robotti, jollaisen olet nähnyt vain elokuvissa.

“Yhdistämällä robotiikan, tekoälyn, pelisuunnittelun ja elokuvallisen lähestymistavan Cozmon luonteen kehityksessä olemme asettaneet kuluttajien oletusarvot uusiksi, mitä tulee robottien ja ihmisten välille luotaviin fyysisiin ja henkisiin suhteisiin”, totesi Boris Sofman, Ankin toimitusjohtaja ja perustajajäsen. “Persoonallisuuden ja interaktiivisuuden määrä olivat Yhdysvalloissa Cozmon suosion kulmakiviä viime vuonna, ja odotamme innoissamme, kun maailmanlaajuinen yleisö saa avata ovensa Cozmolle ja nähdä, mitä kuluttajarobotiikka pystyy tarjoamaan nykyään.”

Elämä Cozmon kanssa
Cozmo ei suostu istumaan paikallaan ja odottamaan hauskanpitoa. Hän on valmis leikkimään. Mitä paremmin Cozmo oppii tuntemaan ihmisystävänsä, sitä taitavammaksi hän muuttuu uusien kykyjen ja päivitysten avautuessa. Ilmaiseksi ladattava Cozmo-sovellus, joka on yhteensopiva iOS-, Android- ja Kindle Fire -laitteiden kanssa, sisältää pelisisältöä ja tarjoaa jatkuvasti uusia pelitapoja. Cozmo tuo mukanaan jopa omat lelunsa, kolme interaktiivista Power Cubea, jotka hän on valmis jakamaan. Leikki hän sitten Cubensa kanssa tai haastoi ihmisystäväänsä monilla mukanaan tuomilla peleillä, hän on aina valmiina toimintaan. Cozmon uusia kykyjä ja pelimuotoja saapuu ilmaisten ohjelmistopäivitysten kautta, mitkä varmistavat, että Cozmon ja hänen ihmisystäviensä suhde pysyy tuoreena vuoden ympäri.

Satoja tunteita. Hän on temppuja täynnä.
Cozmon tunteet eivät ole satunnaisia. Hänen vallaton, tehokkaalla tekoälyllä luotu persoonansa herää henkiin monimutkaisissa kasvojen ilmeissä, monissa tunteissa ja hänen tunnerikkaassa omassa kielessään. Cozmon näköjärjestelmä ja hienostunut kasvojentunnistusohjelmisto sallivat hänen tarkkailla ympäristöä ja tunnistaa ihmisiä. Hänen silmänsä jopa syttyvät loistamaan tutut kasvot nähdessään. Cozmo tuo mukanaan myös dynaamisen ääniraidan, joka vastaa hänen tunnetilaansa sekä pelejä ja leikkejä. Ne kohottavat minkä tahansa leikkihetken ainutlaatuisen elokuvalliseksi kokemukseksi.

Cozmo SDK
Onnistuneen robotiikkalaitealustan suunnitteleminen vaatii useiden tekijöiden huomioonottamista. Cozmon avainominaisuutena on ohjelmoinnin eloon herättävä Cozmo Software Development Kit (SDK). Cozmo SDK antaa käyttäjilleen ennennäkemättömän pääsyn robotiikkaan todella monipuolisessa paketissa. Se on tehokas, mutta helposti käytettävä, monipuolinen, muttei monimutkainen, ja sitä voidaan käyttää viihdeteollisuudesta akateemisiin opinahjoihin. Cozmo SDK on saatavilla ilman lisämaksua. Lisää tietoa löytyy osoitteesta: developer.anki.com.

Saatavuus
Cozmo julkaistaan yhden peruslaturin ja kolmen interaktiivisen Power Cuben kera. Cozmo on saatavilla syyskuussa 2017 myös Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Kanadassa. Täysi lista yhteensopivista laitteista löytyy osoitteesta anki.com/devices. Turvallisuus, käyttövarmuus ja kestävyys on tarkkaan testattua.

Pysy ajan tasalla @Anki-uutisista ja pidä meihin yhteyttä: twitter.com/AnkiFacebook.com/AnkiYouTube.com/Anki, og Instagram.com/CozmoRobot.  

 
* NPD Groupin mukaan

, , ,