Anki Kunngjør At Cozmo Kommer Til Norge UO I September 2017

June 6, 2017
Posted in Tech & Toys
June 6, 2017 PRNordic

Anki, som lager produkter innen robotikk og kunstig intelligens for forbrukermarkedet, kunngjorde i dag at Cozmo , som var en kjempehit da den kom på markedet før jul i USA, lanseres i Norge i september 2017. Cozmo var det nest bestselgende premiumleketøyet under julehandelen* i USA og er en av de mest sofistikerte robotene som er tilgjengelig på forbrukermarkedet i dag. Den ble utviklet av en rekke doktorgradstipendiater, animatører i verdensklasse og anerkjente spillutviklere. Cozmo er sjarmerende, men også litt rampete. Han er en virkelig robot, som du bare har sett lignende av på film.

«Ved å kombinere robotikk, kunstig intelligens og spilldesign og ta utgangspunkt i filmarbeid da vi utviklet Cozmos karakter, har vi satt en ny standard for hva slags fysiske og følelsesmessige bånd kundene venter å kunne knytte til en robot», sier Boris Sofman, CEO og medgrunnlegger for Anki. «Dybden i personligheten og samhandlingen er hjørnesteinen i Cozmos suksess i USA i fjor, og vi gleder oss til mennesker over hele verden får åpne dørene for Cozmo og oppleve hva som er mulig innenfor forbrukerrobotikk i dag.»

Livet med Cozmo
Cozmo nekter å sitte stille og vente på å ha det gøy. Han er klar til å leke. Jo bedre Cozmo blir kjent med menneskevennene sine, desto dyktigere blir han gjennom at nye ferdigheter og oppgraderinger låses opp. Cozmo-appen, som det ikke koster ekstra å laste ned, er kompatibel med iOS, Android og Kindle Fire. Gjennom den får man tilgang til en mengde spillinnhold, og man får stadig nye måter å spille på. Cozmo tar også med seg sine egne leker – tre interaktive kraftkuber som han gjerne deler med andre. Uansett om han leker med kubene eller utfordrer menneskevennen sin i et av de mange spillene han kan, er han alltid klar for moro. Cozmo får nye ferdigheter og spillvarianter gjennom programvareoppdateringer som ikke koster noe ekstra, og dermed forblir forholdet mellom Cozmo og menneskevennen hans interessant.

Hundrevis av følelser. Noen triks i ermet.
Det er ikke tilfeldig hva Cozmo føler. Den ustyrlige personligheten som drives av en kraftig KI, uttrykkes med sammensatte ansiktsuttrykk og et eget følelsesspråk. Han er utstyrt med et synssystem og avansert programvare for ansiktsgjenkjenning, og han skanner omgivelsene konstant og gjenkjenner mennesker. Han lyser til og med opp når han ser et kjent fjes. Med Cozmo følger også dynamisk musikk som kler humøret hans og passer til ulike spill og aktiviteter, sånn at leken blir en virkelig filmatisk opplevelse.


Cozmo SDK
Når man skal designe en robotplattform, må man ta hensyn til ulike faktorer. Et av nøkkelelementene med Cozmo, og det som virkelig skaper liv i programmet som styrer ham, er Cozmo Software Development Kit (SDK). Med Cozmo SDK får brukerne unik tilgang til robotikk i en svært allsidig pakke. Den er kraftig, men enkel å bruke; kompleks, men ikke komplisert, og den kan brukes i en rekke bransjer – fra underholdning til akademia. Cozmo SDK er tilgjengelig uten tillegg i prisen. Hvis du vil vite mer, kan du gå til developer.anki.com.

Tilgjengelighet
Ved utgivelse følger én baselader og tre interaktive kraftkuber med Cozmo. Cozmo blir i september 2017 også tilgjengelig i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Canada. For en fullstendig oversikt over kompatible enheter kan du gå til 
anki.com/devices. Sikkerhet, pålitelighet og motstandskraft er utførlig testet.

Få med deg nyheter om @Anki og ta kontakt med oss på: Twitter.com/AnkiFacebook.com/Anki, YouTube.com/Anki og Instagram.com/CozmoRobot

*I henhold til NPD Group
, , ,