Anki OVERDRIVE är tillgängligt i Sverige nu

October 19, 2016
Posted in Newsroom
October 19, 2016 PRNordic
En ny revolution inom leksaker, spel och artificiell intelligens kommer till Norden med Anki OVERDRIVE.
Anki OVERDRIVE tar klassiska racingbanor och förenar dem med spel på surfplattor och telefoner. Med teknik så avancerad att den känns som hämtad från framtiden är Anki OVERDRIVE det mest intelligenta racingspelet i sitt slag. Spelare kontrollerar äkta, fysiska robotsuperbilar via sina mobila enheter för att tävla mot släktingar, vänner eller datorstyrda motståndare. Modern artificiell intelligens gör att bilarna kan styra sig själva på banorna och använda olika strategier för att hinna i mål.
Anki, robotik- och AI-företaget i San Francisco, Kalifornien, ligger bakom den nya blandningen av leksaker och spel och är redo att släppa Anki OVERDRIVE i Danmark, Finland, Norge och Sverige i dag.
Med Anki OVERDRIVE kan vi leverera ett nytt spelsätt som tillåter en aldrig tidigare skådad nivå av anpassning, karaktär och interaktion i ett fysiskt spel. Det skapar en ny kategori av underhållning i korsningen mellan tv-spel, leksaker och robotik“, säger Boris Sofman, Ankis grundare och vd.
Spelare i Anki OVERDRIVE kontrollerar en mängd detaljerade superbilar på banor de sätter ihop i sina egna vardagsrum. Spelets innovativa, modulära magnetspår låter spelare bygga sina egna banor och hoppa in i spänningen på några minuter. Spelare kan spela tillsammans även om de blandar Android- och iOS-enheter. Spelet stöder upp till fyra spelare samtidigt, men kan även spelas solo mot datorstyrda bilar, eller med en kombination av både dator- och människospelare.
Fordonen i Anki OVERDRIVE har skapats av Hollywood-bildesignern Harald Belker, vars grafiskt djärva vision och stil har setts hos futuristiska fordon i filmer som Minority Report (2002), TRON: Legacy (2010) och Total Recall (2012). Alla fordon kan anpassas med hundratals nya virtuella vapen och uppgraderingar i den mobila spelappen.
Anki OVERDRIVE Starter Kit säljs för SEK 1 999,99 och kommer med två superbilar och tio separata modulära FlexTrack-delar, som det går att bygga åtta olika banor med.
Spelare kan också utöka sina slagfält med expansionspaket för både fordon och bandelar för att bygga enorma megabanor med ändlösa variationer och nya spelmöjligheter. Expansionsbanor och tillbehör kostar SEK 149,99–399,99 per paket, och extra superbilar kostar SEK 679,99–779,99.