Comédies À La Carte-samlingen ger dig en sommar fylld av skratt hemma

July 6, 2017
July 6, 2017 PRNordic

Det europeiska initiativet för VOD-distribution Walk This Way lanserar en ny säsong av europeisk biofilm med en uppfriskande samling av komedier. Samlingen – som erbjuder en hel rad olika stilar från romantisk komedi till art-house-skatter – kommer att finnas tillgänglig på iTunes, Google Play, Sony, Microsoft och Amazon Prime från 10 juli.

Walk This Way, ett EU MEDIA-finansierat projekt för europeisk direkt-till-VOD-biofilm, inleder nu sin tredje säsong i norden med en samling av europeiska komedier för alla smaker.

Not My Day
Not My Day (Tyskland, 2014), Till (Axel Stein) jobbar på bank, är i 35-årsåldern och lever ett alldagligt, händelselöst liv. Hans äktenskap med Miriam är lyckligt, men håller på att fastna i slentrian efter så många år av harmoni. Till skakas ur sina rutiner när en bankrånare stormar in i hans filial och tar Till och hans bil som gisslan. När kidnapparen tar av sig masken, känner Till igen Nappo (Moritz Bleibtreu), en bedragare som hade fått avslag på en låneansökan vid Tills bank. När polisen sätter upp vägspärrar bestämmer sig Nappo för att överge Till i bilens bagageutrymme och försvinna med bytet. Men saker och ting går inte som planerat och Till och Nappo flyr tillsammans. Efter den inledande chocken kastar Till all försiktighet överbord och kastar sig huvudstupa in i ett äventyr med sin kidnappare…

Regisserad av Peter Thorwarth, filmstjärnorna Moritz Bleibtreu, känd för sina roller i World War Z, Baader Meinhof Komplex och den tyska kultfilmen Spring Lola.

News From Planet Mars
News From Planet Mars (Frankrike, 2016). Philippe Mars (François Damiens) är en resonlig man i en oresonlig värld. Han försöker att vara en bra pappa, en snäll f.d. man, en trevlig kollega, en förstående bror… Men planeternas placering har inte varit till hans fördel den senaste tiden. Sonen blir militant vegan, hans dotter förvandlas till en patologisk högpresterare och hans syster säljer extra stora målningar av deras nakna föräldrar och vår alltid så försiktiga Philippe känner att alla omkring honom verkar bete sig mer och mer irrationellt… När hans (milt sagt) vresiga kollega Jerôme (Vincent Macaigne) råkar skära av sig örat och sedan flyttar in i Philippes lägenhet, förändras allt från illa till galet för vår hjälte.

One Man and His Cow
One Man and His Cow (Frankrike, 2016). Fatah (Fatsah Bouyahmed) är en enkel bonde i Algeriet. Hans stolthet är kon Jacqueline och han drömmer om att ta med henne till jordbruksutställningen i Paris. En dag, till hela byns förvåning, får han en inbjudan till utställningen och lämnar sitt hem för första gången för att ta en båt över Medelhavet till Marseille. Därifrån ger han sig av för att korsa Frankrike till fots med sin älskade ko.  Längs vägen råkar Fatah och Jacqueline ut för överraskande möten i detta värmande och bitvis galna roadtrip-äventyr. En upplysande och ganska rörande resa genom dagens Frankrike…

Miss Sixty
Miss Sixty (Tyskland, 2014). Den goda nyheten är att du kan leva tills du blir hundra år. Den dåliga nyheten är att samhället inte behöver dig efter att du har fyllt sextio. Så vad ska du göra med den sista tredjedelen av ditt liv? Både Louise och Frans har en plan. Louise (60), en stark, självständig molekylärbiolog och dotter till Doris (77), bestämmer sig för att bli gravid och få en baby. Frans (60), en galleri-ägare, evig ungkarl och far till Max (27), bestämmer sig för att starta om sin karriär genom att upptäcka nästa stjärna på den moderna konstscenen. Medan de kämpar för att omdefiniera sig själva, rätta till misstag från det förflutna, ta igen förlorad tid och undvika totalt åtlöje, korsas Louise och Frans vägar. Det sista Frans, som är besatt av Romy, sin 27 år gamla praktikant och regelbundna sex-kompis, behöver är att bli kär i en sextioårig kvinna med frusna ägg och en spermadonator. Men det är just det han gör. Det sista Louise, som är besatt av att vrida tillbaka sin biologiska klocka för att till slut få veta hur det känns att hålla sitt eget barn i famnen, behöver är att bli kär i pappan till hennes ”anonyma” spermadonator. Men det är just det hon gör.

Ange & Gabrielle
Ange & Gabrielle (Frankrike, 2015). Gabrielle (Isabelle Carré) är ensamstående mamma, hennes 17 år gamla dotter är gravid, men barnets pappa, Simon, vill inte veta någonting om sitt framtida barn. När Gabrielle tar saken i egna händer och ber Simons pappa Ange (Patrick Bruel) om hjälp, blir det början på ett oväntat förhållande.

Tillgänglighet: Premiär på VOD över hela landet måndagen den 10 juli på iTunes, Google Play, Amazon Prime och Microsoft.
Språk: Filmen släpps i originalversion med undertexter.

, ,