Den prisbelønte kroatiske filmen The High Sun åpner en ny sesong av Walk This Way i Norge

June 9, 2017
June 9, 2017 PRNordic

Det europeiske VOD distribusjonsinitiativet Walk This Way lanserer sin nye sesong av europeiske filmer i Norge med en historie om kjærlighet og toleranse i en tid med hat.

The High Sun (Zvizdan), som første gang ble vist i 2015 på Cannes Film Festival, der den vant juryprisen, vil være tilgjengelig på iTunes, Google Play, Amazon Prime og Microsoft-plattformer fra den 12. juni. Walk This Way – et projekt, som EUs MEDIA finansierer for europeiske filmer rett på DVD – lanserer tredje sesong i Norge med en kroatisk historie med universal appell, The High Sun, som skildrer brennhete problemer i dag: migrasjon, grenser, fremmedhat.

The High Sun – regissert av den anerkjente kroatiske regissøren Dalibor Matanić – setter fokus på tre kjærlighetshistorier, som foregår i tre påfølgende årtier, i to tettliggende Balkan-byer med en lang historie med etnisk hat. Det er en film om skjørbarheten –og intensiteten – til forbudt kjærlighet.

I den første historien, som foregår i 1991, blir en romantisk tiltrekning tvunget under jorden, da kjærlighet blir en forbudt luksus midt i galskapen, forvirringen og frykten før krigen.

I den andre historien, som foregår i 2001, er krigen forbi, men elskerne finner det umulig å gjøre deres forelskelse til et forhold: sårene fra krigen er stadig for friske og kan ikke helbredes så enkelt.

Den tredje historien finner sted i 2011, hvor kjærligheten endelig kan slå rot, hvis de elskende greier å løsrive seg fri fra fortiden. Ondskap og mistanke er ikke helt forsvunnet fra deres liv, og renselse er ikke lett, men er igjen mulig.

Filmen kommer til Norge med et sterkt rykte etter å ha vunnet juryprisen i Cannes i 2015 og etter å ha blitt nominert til å representere Kroatia i kategorien som Beste utenlandske film ved den 88. Oscar-utdelingen, blant annet europeiske og internasjonale priser.

I år bringer Walk This Way film for enhver smak, som vil bli utgitt i mange europeiske land, Latinamerika, USA og Japan.  Mer enn 30 titler av høy kvalitet vil bli tilbudt i 5 samlinger: Uventede kjærlighetshistorier (The High Sun), krigsfilm (Circles og In The Crosswind), dokumentarer fra hele verden (Ghostland: The View of the Ju’Hoansi, Falciani’s Tax Bomb, Democracy og Future Baby), komedier (News From Planet Mars, Miss Sixty, Dyke Hard, A Man and His Cow, WinWinm, Ange and Gabrielle og Not My Day) og prisbelønnede dramaer (All of a Sudden, Daguerrotype og Metalhead). 

Om The High Sun:
123 min. / Drama /Kroatia, Slovenia, Serbia / Farge / 2015 © Kinorama, Gustav film, se Film Pro.

Regi: Dalibor Matanić.
Medvirkende: Tihana Lazović, Goran Marković, Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac.
Tilgjengelighet: Åpner på VOD Nationwide mandag den 12. juni på iTunes, Google Play, Amazon Prime og Microsoft.
Språk: Filmen vil bli lansert på kroatisk med undertekst på engelsk.

Mer informasjon om prosjektet Walk This Way og komplett katalog: walkthisway.cineuropa.org

Bilder finner du her.
Trailer YouTube: http://bit.ly/2sa2Uc5
Tilleggsmateriale og visningslinker er tilgjengelig på forespørsel.

, , ,