Lysten på litt latter? Walk This Way!

September 6, 2016
September 6, 2016 PRNordic
Walk This Way slipper sin fjerde samling for 2016, Comedies à la Carte, den 6. september
 
Den fjerde samlingen for 2016 fra Walk This Way er rett rundt hjørnet. Distribusjonsprogrammet for strømmetjenester, som leverer filmer til plattformer som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné med fler, har gjort klar et nytt kapittel i sin komedieantologi, Comedies à la Carte. Denne samlingen av noen av de morsomste mainstream filmene i senere tid, som forrige år var dedisert franske komedier, med titler som publikumssuksessene The Gilded Cage og Superchondriac, kommer som en gudegave til seere som ønsker å glemme sine sorger og bare ha det gøy en stund når de kommer hjem fra sommerferien.
 
Fransk komedie er fremdeles hovedingrediensen i årets utvalg. Mellon Venner, av den berømte franske komikeren Olivier Baroux, skildrer vennskapet mellom 60-åringene Richard, Gilles og Philippe, som settes på prøve på et cruise til Korsika med deres respektive partnere – dårlig vær og problemene hvert av parene strir med, fører noen sannheter frem i lyset i en virvelvind av sjalusi, latter, sorg og bekjennelser. Dette er en godt skrevet publikumsvinner med Daniel Auteuil i front, som vil være tilgjengelig i Danmark, Finland, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Sverige og Storbritannia.
 
wtw-papa-ou-maman.jpg
Mama eller Pappa (Papa ou maman), Martin Bourboulon
 
En av de virkelig store kassasuksessene i Frankrike de senere år, Mamma eller Pappa av Martin Bourboulon, forteller historien om et par som er vellykket i forretningslivet, ekteskapet og familielivet… inntil de bestemmer seg for å skilles akkurat på samme tid som de begge får den forfremmelsen de har drømt om, og livet deres blir et mareritt. Filmen, skrevet av Matthieu Delaporte og Alexandre de La Patellière (kjent for deres hit Det er bare fornavnet!), med Marina Foïs og Laurent Laffite i hovedrollene gir en uvanlig vri på det vanlige familiefilm-plottet, og den vil være tilgjengelig i Tsjekkia, Danmark, Finland, Irland, Italia, Norge, Polen og Sverige. 
 
ParisAToutPrix.jpg
Paris for enhver pris (Paris à tout prix), Reem Kherici
 
En forfriskende overraskelse når det gjelder filmer som tar for seg innvandringstematikken er  Paris for enhver pris av regissør og skuespiller Reem Kherici, som følger en ung kvinne (spilt av regissøren) med et liv de fleste bare drømmer om: hun er pen, smart, rik, og har en fantastisk jobb. Men en kveld, etter et uventet problem, blir hun utvist til hjemlandet Marokko, der hun desperat forsøker å finne en vei ut, om det så må innebære å knytte nye bånd med familien som hun har unngått i mange år. En feel-goodfilm som vil være tilgjengelig i Tsjekkia, Danmark, Finland, Irland, Norge, Polen, Sverige og Storbritannia.
 
En annet interessant tematikk behandles i Jacky i kvinnenes rike av den franske filmskaperen Riad Sattouf. Filmen, en Monty python-aktig suksess, er en satirisk og burlesk fantasi som skildrer et matriarkalsk samfunn, der kvinnene har makten mens mennene bærer slør og tar seg av husstell. Jacky, en nydelig ung mann som drømmer om å gifte seg med «Oberstinnen», må kjempe som Askepott for å få drømmene til å gå i oppfyllelse. Vincent Lacoste, stjernen Charlotte Gainsbourg, og de anerkjente skuespillerne og regissørene Michel Hazanavicius og Noémie Lvovsky spiller i denne filmen, som publikum i Danmark, Irland, Italia, Nederland, Norge, Spania, Sverige og Storbritannia får muligheten til å se.
 
En fransk versjon av slackerkomedier? Vi behøver ikke lete lenger enn Fri og bedagelig, regissert av Benjamin Guedj, der en lat ung mann bare har ett mål i livet sitt: å gjøre ingenting, observere alt fra sofaen sin og ikke leve livet men reflektere over det. Hans kamp for å holde på sin livsstil, tross sine to romkamerater som klarer å holde på lærlingeplasser og jobber, er forutsetningen i filmen, som har Felix Moati og den fremadstormende Charlotte Le Bon i hovedroller. Komedien vil være tilgjengelig for publikum i Østerrike, Danmark, Tyskland, Irland, Italia, Norge, Sverige og Storbritannia.
 
Alle komediene kommer dog ikke fra Frankrike, noe Fortapt i Sibir av den tyske filmskaperen Ralf Huettner beviser. Filmen handler om en sjenert logistiker i et tysk postordreselskap som sendes til Kemerovo i Sibir av sjefen for å implementere et tysk arbeidsflytsystem i et russisk underselskap. En bittersøt komedie om å finne seg sjæl på et (veldig) fremmed sted, som vil være tilgjengelig i Belgia, Danmark, Irland, Italia, Nederland, Norge, Spania, Sverige og Storbritannia.
 
Nordisk humor er også verd å dyrke: den finske filmen Road North, av filmveteranen Mika Kaurismäki, er en bittersøt fortelling om farskap. I filmen vender en far som har vært fraværende i sønnens liv i 30 år tilbake og forsøker å knytte bånd med ham, på en road-trip nordover. Med Finlands svar på Gérard Depardieu, Vesi-Matti Loiri i hovedrollen, er dette en film som bør sees av fans av (kald) skandinavisk humor, og som vil være tilgjengelig i Østerrike, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Portugal og Storbritannia.
 
wtw-mr-kaplan.jpg
Herr Kaplan (Mr. Kaplan), Álvaro Brechner
 
Sist men ikke minst finner vi en komedie som kommer enda mer langveis fra. Fra den andre siden av Atlanterhavet kommer Herr Kaplan av den uruguayske filmskaperen Álvaro Brechner, en mørk og filosofisk komedie om å eldes uten mål, som ble plukket ut til en rekke filmfestivaler og vann talrike priser i hjemlandet. Fortellingen om Jacob Kaplan, en 76-åring som flyktet fra Europa til Uruguay under andre verdenskrig og som blir overbevist om at han har funnet en nazist i gjemsel, destillerer på mesterlig vis en kraftfull blanding av følelsesdybde og tørr komikk med. Filmen vil være tilgjengelig i Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Italia, Luxembourg, Nederland, Norge og Sverige.
 
Kommende samlinger offentligjøres snart!

Walk This Way samler og promoterer filmer til rett-til-strømmetjeneste distribusjon i Europa. Andre utgave er støttet av Europakommisjonen, og står i partnerskap med de ledende salgsagentene Autlook Film SalesGaumontPathéFilms BoutiqueFilms DistributionMemento Film InternationalThe Yellow AffairBeta CinemaCelluloid DreamsNew Europe Film Sales og The Match Factory. I denne andre utgaven vil Walk This Way distribuere 50 filmer i mer enn 15 land, som medfører utarbeidelse av mer enn 400 undertekster. Hver film vil være tilgjengelig i gjennomsnittlig 8 land på plattformer som er referanser på verdensbasis (iTunesGoogle PlayAmazonSonyXboX) i tillegg til ledende lokale plattformer, som Tf1UniverscinéFilmin og Flimmit.