Star Trek fylder rundt! Det hele startede for præcis 50 år siden

September 8, 2016
Posted in Newsroom
September 8, 2016 PRNordic

Beam me up, Scotty – 8. September 1966

til nu og videre i uendeligheden

På den tredje blå planet fra solen sad engang en ung mand og drømte om mennesker der trekkede eventyr blandt stjerner. Han havde døbt sin ide: Star Trek – at trekke blandt stjerner. Han syntes ideen var så god, at han forsøgte at sælge den til forskellige produktionsselskaber for at få lavet en film eller serie ud af den. Desværre blev han afvist gang på gang. Det var westerns man var vilde med dengang tilbage i 1964.

Den unge mand skiftede taktik og forsøgte at sælge Star Trek som en western der foregik i rummet; En Space Western. Desilu Productions, der var et af de mest indflydelsesrige produktionsselskaber den gang, syntes det var en fantastisk ide. Sammen med den unge mand, arrangerede medejer Lucille Ball et møde med NBC – ideen blev succesfuldt solgt ind og NBC var helt vilde.

Gene Roddenberry kunne endeligt se sin drøm gå i opfyldelse. Star Trek var en realitet.

Den første Star Trek episode havde præmiere d. 8 september, 1966 og hed “The Man Trap”. Efter tre sæsoner blev Star Trek taget af skærmen. Seertallene matchede ikke de omkostninger NBC havde ved at lave episoderne. Produktionsselskabet Desilu Productions var også blevet solgt til Paramount, og de sad nu med rettighederne til Star Trek. I et forsøg på at tjene lidt penge på serien, begyndte Paramount at sælge licenser til amerikanske regional TV stationer. De troede egenligt ikke rigtigt noget interessant ville ske, håbede blot på bare at tjene lidt ekstra ind til kistebunden. Nu skete der noget utroligt. Star Trek blev et kæmpe hit! Overrasket over den hjemlige success, blev serien også solgt til de internationale markeder og efter kort tid havde Paramount fået mere end 60 kontrakter i hus.

Gene Roddenberrys Star Trek var nu en success.

Med det originale Enterprise mandskab blev der efterfølgende lavet en Star Trek: The Animated Series samt hele seks biograf film. Senere fortsatte Paramount og Gene Roddenberry eventyret med serierne The Next Generation, Deep Space 9, Voyager, Enterpriser og snart Star Trek: Discovery. Sammenlagt er det blevet til massive 13 film der er blevet realiseret. Midt i produktionen af serien The Next Generation døde Gene Roddenberry i en alder af blot 70 år. Det skete d. 24. oktober 1991.

X Star Trek 50th.jpg

Heldigvis lever hans vision om fremtiden videre. Fra 1966 til nu og videre i uendeligheden

Ja, Star Trek fylder rundt og bliver fejret med manér : Boldly Go Where No Man Has Gone Before 

De heldige hurtige enthusiaster kan nå at erhverve sig den eksklusive Star Trek 50th Anniversary Collection boks. Den findes kun i 500 eksemplarer til det nordiske marked. Boksen har unikt artwork og indeholder næsten alt der er produceret med Star Treks original mandskab.

Du kan også dykke ned i film og serie kulturhistore med den netop annoncerede Twentieth Century Fox Home Entertainment / Paramount Star Trek: The Roddenberry Vault. Det er et 3 BD disk sæt, der viser en masse nyfunden materiale fra klipperummet, sammenkørt med de episoder fra The Original Series som film-bidderne relaterer til.

Star Trek: The Original Series udkommet i ny emballage i BD samt DVD format.

Hvis du er Khan fan, er Star Trek: The Wrath of Khan Directors Cut netop udkommet på BD. De to første rebootede Star Treks, Star Trek 2009 og Star Trek Into Darkness er netop udkommet i super lækker UHD 4K Combo BD pakke.

Et Stort tillykke til Star Trek og Gene Roddenberry.

X STTRV - Sendout grahpics strip.jpg