Trivia Crack når ny milstolpe i Skandinavien

August 26, 2016
Posted in Newsroom
August 26, 2016 PRNordic

Det 5:e mest spelade spelet i världen fångar svenska ungdomars uppmärksamhet denna sommar

 

Trivia Crack, det globalt framgångsrika frågespelet som nått mer än 200 miljoner användares uppmärksamhet världen över, trendar denna sommar i de nordiska länderna.

Trivia Crack har tagit världen med storm. Det valdes att bli bland Best of 2014 för både Play och App Stores och Best of 2015 för App Store. Efter att ha lett rankningen i över 36 länder och ha blivit det femte mest spelade världen över genom tiderna, har det bara fortsatt att fängsla nya användare. Nu har turen kommit till Sverige, där tusentals ungdomar blivit fans av appen.

Denna sommar är Trivia Crack det nya inne-spelet i de nordiska länderna. Särskilt i Sverige, där det är det mest nedladdade frågespelet och har blivit en favorit bland den yngre publiken — de flesta av dem mellan 13 och 28 år som älskar att svara på frågor om sport, musik, tv-serier, intressanta och roliga fakta om geografi, vetenskap och historia, bland annat.

Trivia Crack är ett spel där användare lär sig genom att spela. Det kombinerar söt, tecknad design med ett brett utbud av nya och roliga trivia-frågor. Spelet kännetecknas av sitt öppna community av användare, som kan betygsätta och föreslå frågor om aktuella och intressanta ämnen. På detta sätt har svenskarna bidragit till de trendande ämnena i spelet genom att ha föreslagit över 100 000 frågor. Exempel på några av de mest populära frågor som användare bidragit med inkluderar: ‘Vilken stad är den tredje största i Sverige?’, ‘Vem skrev Harry potter?’; ‘I vilket spel är huvudkaraktären en rörmokare?’; ‘Han uppfann dynamit. Vad hette han?’.

 

Kategorierna som svenskarna tycker bäst om är Sport & Vetenskap:

 

kateg.png


Den svåraste kategorin är Historia:

 

kateg1.png

 

Vi ser några intressanta trender hos både mer inbitna och sporadiska spelare som använder vårt trivia-spel, de har bidragit med mer än 100 000 frågor och leder den europeiska rankningen tillsammans med de andra nordiska länderna” – sa Maximo Cavazzani, VD för Etermax. “Det är underbart att se hur spelet når en publik över hela världen: från Argentina till Kanada, från Turkiet till Sverige“.

Trivia Crack kan laddas ner från följande online mobila app stores
Apple AppStore
GooglePlay

, , ,