Hollywoodgäster klara för A Date with Hollywood på Comic Con Malmö

August 21, 2015
Posted in Newsroom
August 21, 2015 PRNordic

Nu är det klart vilka kända personer som kommer att delta på Comic Con Malmös exklusiva VIP-dag med A Date With Hollywood; en heldag där deltagare får chansen att ställa frågor, lyssna på föredrag och träffa stora, kända namn från filmbranschen i Los Angeles. Comic Con Malmö arrangeras för första gången den 12-13 september på Malmömässan.

Gabriel Cohen är manager på Management 360, ett av Hollywoods största managementbolag och han är specialiserad på att hitta och utveckla nya skådespelartalanger i filmbranschen. Hans lista på klienter innehåller namn som Margot Robbie (THE WOLF OF WALL STREET, SUICIDE SQUAD och kommande TARZAN med Alexander Skarsgård), Michael Chiklis (THE SHIELD, VEGAS) och Luke Mitchell (AGENTS OF S.H.I.E.L.D.). Han kommer att ge sina bästa tips om hur man kan slå sig in i filmbranschen i Hollywood, vilka som är de vanligaste missuppfattningarna kring att jobba som skådespelare samt hur han arbetar med internationella skådespelare för att bygga deras karriärer i Los Angeles.

Christian Magdu är känd från svenska storserier som BECK, OSKYLDIGT DÖMD och just nu aktuell med JOHAN FALK-filmerna LOCKDOWN och SLUTET, som toppat alla listor i sommar. Han är del av den svenskvåg som intagit Hollywood under de sista åren och kommer att tala om hur hans resa dit började, hur det var att som svensk jobba med produktioner som TRUE BLOOD, EASY TO ASSEMBLE och LOST TAPES och lite om skillnaderna på att jobba med en svensk agent och en amerikansk manager, samt hur man kan skaffa agent/manager i LA.

Jeanne McCarthy har jobbat som rollsättare (casting) i mer än 20 år, storfilmer och serier hon varit inblandad i är bland annat Oscarsnominerade FOXCATCHER, 21 & 22 JUMP STREET, GET HIM TO THE GREEK, I, ROBOT; FORGETTING SARAH MARSHALL, ANCHORMAN, ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND och SILICON VALLEY. Hon är ett av Hollywoods absolut största namn inom rollsättning och har bakgrund från Broadway i New York. Jeanne kommer bland annat att prata om hur casting-processen i Hollywood går till och om hur man som skådespelare kan öka sina chanser att sticka ut i den massiva konkurrens som råder på marknaden.

Chris Gorham är ett känt namn från tv-rutan i USA. Hans stora genombrott kom som den blinde CIA-agenten Auggie i COVERT AFFAIRS (som bl a filmat ett avsnitt i Stockholm), men för den svenska publiken är han nog mest känd som Henry, Bettys pojkvän, i tv-serien UGLY BETTY och som trollkarlen från Oz i ONCE UPON A TIME. Han långfilmsdebuterade i Oscarsvinnaren Danny Boyles film A LIFE LESS ORDINARY, har spelat huvudrollen mot Anne Hathaway i THE OTHER SIDE OF HEAVEN och gjort flertalet röster till tecknade serier baserade på serietidningar, bland annat BATMAN och JUSTICE LEAGUE: WAR samt THRONE OF ATLANTIS. Chris har också regisserat avsnitt av tv-serier och har en lång erfarenhet av att som ung skådespelare bygga upp en framgångsrik karriär i Hollywood steg för steg. Han kommer också att dela med sig av sina bästa tips framför och bakom kameran.