Inga armar. Inga ben. Inga gränser. Nick Vujicic kommer till Stockholm

August 18, 2016
August 18, 2016 PRNordic

En levande symbol för triumfen över motgångarnaSuccess Resources är stolta att kunna meddela att den internationella inspirationstalaren och världskända motivationscoachen, Nick Vujicic, kommer till Sverige. Han är en av huvudattraktionerna på National Achievers Congress som äger rum på Quality Hotel Friends Arena den 29 och 30 september 2016. En panel med internationella experter inom business, investment, välstånd och hälsa gör honom sällskap.

Trots att han föddes utan armar och utan ben, så har Nick inte låtit sina fysiska begränsningar hindra honom från att njuta stora äventyr, en tillfredsställande karriär och kärleksfulla relationer.

Eftersom han måste tänka kreativt bara för att borsta sina egna tänder, så blir hans liv fyllt med erfarenheter många av oss MED armar och ben bara kan drömma om. Han hoppar fallskärm, surfar, simmar, utövar idrotter såsom golf och fotboll och kör sin egen bil. Han är TED-talare, har träffat Oprah och varit med på hennes show, skrivit en New York Times-bästsäljare, spelat huvudrollen i sin egen prisvinnande film, nått ekonomiskt oberoende genom att investera i fastigheter och är stolt tvåbarnsfar.

Upplev kraften i hans budskap när du träffar honom LIVE i Sverige.

Född utan lemmar
Nick föddes utan armar och ben. Vid förlossningen så blev hans far så chockad att han fick lämna sjukhusrummet för att gå ut och kräkas. Hans förtvivlade mamma kunde inte förmå sig att hålla i honom förrän han var fyra månader gammal.

Hans handikapp kom utan någon medicinsk förklaring – en ovanlig avvikelse som kallas Fokomeli. Vujicic och hans föräldrar spenderade många år med att fråga sig varför detta drabbat just dem.

”Min mamma var sjuksköterska och gjorde allting rätt under graviditeten, men hon anklagade ändå sig själv” säger han. ”Det var så svårt för dem, men redan från början gjorde de allt för att jag skulle bli självständig. Min pappa tog mig till simbassängen vid 18 månaders ålder och gav mig modet att lära mig simma.”

Vujicics pappa lärde honom att skriva med tån redan vid sex års ålder. Hans mamma uppfann en speciell plastanordning som gjorde att han kunde hålla en penna. Trots risken för mobbing, så insisterade föräldrarna att Nick skulle gå i en vanlig skola. ”Det var det bästa beslut de någonsin kunde ha tagit för mig” säger han om utbildningen, som vid avslut gav honom en examen i finansiell planering och fastigheter. ”Det var väldigt svårt men de gav mig självständighet”.

Han kunde borsta sina egna tänder med en tandborste som satt fast i väggen och tvätta sitt hår med en hjälp av en pump-tvål, men det fanns fortfarande så mycket som han visste skulle vara omöjligt – drömmar han kände var helt onåbara för någon som honom.

Vujicic förklarar: ”Jag såg på mitt liv och tänkte: jag kommer aldrig att gifta mig; jag kommer aldrig att få ett jobb; jag kommer aldrig leva ett meningsfullt liv. Vad för slags man kan jag bli, när jag inte ens kan hålla min hustrus hand?”

I den mörkaste timmen…
Vid blott 10 års ålder så fyllde han ett badkar med vatten och försökte dränka sig. Att han inte kunde genomföra självmordet berodde till stor del på att han insåg att hans död skulle slå hårdast mot de han älskade. Efter att ha befunnit sig på en så mörk plats så började Vujicic tänka om kring sin existens och gav snart sitt liv den mening han så längtade efter.

”Jag kände att allt var meningslöst. När du saknar mening och styrka så är det svårt att klamra sig fast.” Men tack vare sin tro, vänner och familj så lyckades han ta sig igenom hindren som gjort honom till en internationell symbol för triumfen över motgångarna.

”När jag var 13 så läste jag i tidningen om en handikappad man som hade lyckats med stordåd och hjälpt andra” säger Vujicic, som likt den mannen som inspirerade honom också spelar golf genom att hålla klubban under hakan.

”Jag insåg varför Gud hade skapat mig så här – för att ge hopp åt andra. Det var så inspirerande för mig att jag bestämde mig för att använda mitt liv till att uppmuntra andra människor och ge dom modet som min lott i livet givit mig”

”Jag bestämde mig för att vara tacksam för det jag hade och inte bli arg över det jag inte hade. Vad är meningen med att vara hel utanpå när man är trasig inuti? Vad är meningen med att hålla sin hustrus hand om man inte kan hålla hennes hjärta?”

…kommer det ljusaste ljuset
Och Vujicic gjorde just det. Han reste runt i hela världen och talade inför barn, unga och vuxna. Nyligen träffade han och gifte sig med sitt livs stora kärlek – någon vars hjärta han kunde hålla och som älskar honom för allt han är. De har nu två barn som ger honom den största glädje av alla underbara saker som han hittills uppnått.

De som träffar honom beskriver mötet som livsförändrande ”Jag säger åt människor att fortsätta att resa sig upp när de faller ned och att alltid älska sig själva”. Han tillägger ”Det är en lögn att tro att du inte duger. Det är en lögn att tro att du inte är värd något. Om jag kan ge hopp till bara en endaste person, så är min uppgift i detta livet uppfylld.”

För att träffa Nick Vujicic personligen, vänligen besök http://nacsweden.com.

, ,