Vill du skratta? Walk This Way!

September 6, 2016
Posted in Newsroom
September 6, 2016 PRNordic
Walk This Way släpper sin fjärde samling för 2016, Comedies à la Carte, på 6 september
 
Köpenhamn (2016.09.07) – Den fjärde samlingen för 2016 från Walk This Way är precis runt hörnet. Distributionsprogrammet VOD, som för filmer till plattformer som iTunes, Amazon, Google Play, Filmin, Flimmit, Universciné med flera, har förberett en ny del av sin komediesamling, Comedies à la Carte. Denna samling, som förra året var tillägnad till franska komedier med filmer som publiksuccén The Gilded Cage och Superchondriac, har samlat några av de roligaste filmerna på senaste tiden. För tittare som vill glömma sina problem, slappna av och bara ha det bra när de återvänder hem från sina sommarsemestrar.
 
Fransk komedi är fortfarande den huvudsakliga inslaget för detta års urval. Vänner emellan, av den kända franska komikern Olivier Baroux, skildrar en vänskap mellan 60-åriga Richard, Gilles och Philippe, som ger sig ut på en kryssning till Korsika med sina makar. Dåligt väder och de olika parens problem belyser vissa sanninar i en orkan av avundsjuka, skratt, sorg och erkännanden. En välskriven publikfavorit med Daniel Auteuil i spetsen som kommer vara tillgänglig i Danmark, Finland, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Sverige och Storbritannien.
 
wtw-papa-ou-maman.jpg
Pappa eller Mamma (Papa ou maman), Martin Bourboulon
 
En av de stora publiksuccérna i Frankrike de senaste åren, Pappa eller Mamma av Martin Bourboulon, berättar historien om ett par vars framgångar sträcker sig över affärslivet, familjelivet och deras äktenskap… tills de bestämmer sig för att skilja sig precis samtidigt som de båda får de befodringar de länge drömt om. Plötsligt förvandlas deras liv tillsammans till en mardröm. Filmen, skriven av Matthieu Delaporte och Alexandre de La Patellière (välkända för sin succé Det är bara förnamnet) och med Marina Foïs och Laurent Laffite i huvudrollerna, erbjuder en annorlunda slags handling för en familjefilm. Den kommer vara tillgänglig i Tjeckien, Danmark, Finland, Irland, Italien, Norge, Polen och Sverige.
 
ParisAToutPrix.jpg
Paris Till Varje Pris (Paris à tout prix), Reem Kherici
 
En uppfriskande överaskning när det gäller filmer som tacklar ämnet om invandring är Paris Till Varje Pris av regissören och skådespelerskan Reem Kherici. Filmen följer en ung kvinna (regissören) vars liv många bara kan drömma om: hon är vacker, smart, rik och har ett fantastiskt jobb. Men en natt, efter ett oväntat problem deporteras hon till sitt hemland Marocko, som hon desperat försöker finna en väg ur, även om det betyder att återkoppla med sin familj som hon undvikit i många år. En feel-good film som kommer vara tillgänglig i Tjeckien, Danmark, Finland, Irland, Norge, Polen, Sverige och Storbrittanien.
 
Ett annat intressant ämne tacklas i Jacky i flickornas rike av franska filmskaparen Riad Sattouf. Filmen, en Monty Python-liknande succé med satiriska och burleska inslag, visar ett matriarkiskt samhälle där kvinnorna har makten medan männen går klädda i slöjor och utför hushållsarbete. Jacky, en vacker ung man som drömmer om att gifta sig med Översten måste kämpa som Askungen för att förverkliga sina drömmar. Vincent Lacoste, stjärnan Charlotte Gainsbourg, och hyllade skådespelar-regissörerna Michel Hazanavicius och Noémie Lvovsky har roller i filmen, som tittare i Danmark, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige och Storbrittanien, kommer ha möjligheten att se.
 
Intresserad av en fransk version av en soffpotatis-komedi? Fritt och Enkelt, regisserad av Benjamin Guedj, är någonting för dig. I den har en lat ung man bara ett mål i livet: att göra ingenting, att se allting från sin soffa och inte leva livet utan att istället enbart begrunda det. Hans kamp för att uppehålla sin livsstil, mot sina två rumskamrater som arbetar som praktikanter och andra jobb, är filmens mittpunkt, som har Felix Moati och framtida stjärnan Charlotte Le Bon i huvudrollerna. Komedin kommer vara tillgänglig för tittare i Österrike, Danmark, Tyskland, Irland, Italien, Norge, Sverige och Storbrittanien.
Alla komedier kommer däremot inte från Frankrike och Vilse i Sibirien av den tyske filmskaparen Ralf Huettner bevisar detta. Filmen handlar om en blyg man, som jobbar med logistik för ett tyskt postorderföretag, som skickas till Kemerovo i Sibirien av sin chef för att implementera ett tyskt arbetssystem i ett ryskt dotterbolag. En bittersöt komedi om att finna sig själv i en (väldigt) avlägsen plats, vilken kommer vara tillgänglig i Belgien, Danmark, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige och Storbrittanien.
 
Nordisk humor är någonting att värna om: den finska filmen Road North, av den etablerade filmskaparen Mika Kaurismäki är en välskapad historia om faderskap. I den återvänder en fader som varit frånvarande i över 30 år och försöker återkoppla med sin son på en resa mot norr. Filmen, med Gérard Dépardieu och Vesa-Matti Loiri i huvudrollerna, är ett måste för beundrare av Skandinaviska (kylig) humor och kommer vara tillgänglig i Österrike, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Portugal och Storbritannien.
 
wtw-mr-kaplan.jpg
Herr Kaplan (Mr. Kaplan), Álvaro Brechner
 
Sist men inte minst är en komedi från ännu längre bort. Från andra sidan Atlanten kommer Herr Kaplan, av uruguyanska filmskaparen Álvaro Brechner, en mörk och filosofisk komedi om att åldras utan anledning, som valdes ut av flera internationella filmfestivaler och vann många priser i sitt hemland. Historien om Jacob Kaplan, en 76-årig man som flydde från Europa till Uruguay under andra världskriget och blir övertygad att han funnit en nazist på flykt, planerar att avslöja honom, blandar mästerligt känslomässigt djup och uttrycklös komedi. Filmen kommer vara tillgänglig i Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Norge och Sverige.
 
Kommande samlingar avslöjas snart!
 
Walk This Way samlar ihop och marknadsför filmer för direkt till VOD-distribution i Europeiska unionen. Den andra utgåvan stödjs av EU-kommissionen, och samarbetar med viktiga försäljningsagenter Autlook Film SalesGaumontPathéFilms BoutiqueFilms DistributionMemento Film InternationalThe Yellow AffairBeta CinemaCelluloid DreamsNew Europe Film Sales och The Match FactoryFör denna utgåva kommer Walk This Way distribuera 50 filmer i mer än 15 länder, vilket kräver skapandet av 400 undertextspår. Varje film kommer vara tillgänglig i genomsnittligt 8 länder på globala platformer (iTunesGoogle PlayAmazonSonyXboXsamt de ledande lokala plattformerna, som Tf1UniverscinéFilmin och Flimit.